Unmapped purchases Azure Marketplace

Modified on Tue, 11 Oct 2022 at 02:12 PM

Voor een volledig beeld zal ik je proberen uit te leggen wat ik weet van deze producten.
Ik heb toevallig gisteren nog specifiek naar Twilio SendGrid Legacy Bronze gekeken en dat is volgens mij een legacy product. De nieuwe Twilio SendGrid producten komen namelijk binnen via de Azure Marketplace producten en zien er zo uit:
Ik heb gisteren gezocht naar het Azure Marketplace portfolio en Twilio SendGrid Legacy Bronze en je kan de oude, legacy, producten dus ook niet meer vinden in de producten die Microsoft online aanbiedt.
Van onze developers heb ik begrepen dat wij een hele tijd terug contact hebben gehad met Microsoft betreft die Azure marketplace producten die binnen komen via de Azure Plan connector (gezien we toen nog geen mogelijkheid hadden om Azure Marketplace op te halen via een connector). Toen heeft Microsoft aangegeven dat deze producten geen echte producten zijn en "per ongeluk" in het lijstje erbij staan en dat ze er niets aan kunnen doen. We weten echter niet of dit natuurlijk nog steeds het geval is vanuit MS. Ik ga er persoonlijk echter vanuit dat deze producten dus geen echte aankopen zijn en nog steeds per ongeluk in de lijst met aankopen staan die wij opvragen van Microsoft. Hierdoor staan ze dus niet in het product portfolio en komen er geen prijsregels en producten binnen vanuit maintenance.

Daarnaast heb ik begrepen dat je vanochtend contact hebt gehad met Jesse die ongeveer hetzelfde heeft gezegd.

Ik ben persoonlijk van mening dat deze producten hoogstwaarschijnlijk niet gemapped zouden hoeven worden, maar gezien er veel onduidelijkheid is over de unmapped purchases ga ik deze week met een collega nog meer onderzoek doen naar deze purchases. Wij stellen dan een nieuw document op wat je zult ontvangen zodat het klaar is.